Ik ben Nettie Schlömer (spreek uit Sleumer) en ben kunstzinnig- en tekentherapeut. Ik heb vanaf mijn jeugd al belangstelling gehad voor alle handvaardigheidtechnieken. Altijd aan het knutselen, tekenen en schilderen. Vanaf mijn 23ste heb ik gewerkt als psychatrisch verpleegkundige. Dit heeft mij veel geleerd over de werking van de psyche en de mechanismen waar we als individu last van kunnen hebben. 

Na mijn opleiding tot kunsttherapeut bij Helias heb ik de opleiding tot tekentherapie gevolgd aan de academie voor genezend tekenen in Zutphen. Hier heb ik ook de opleiding tot kindercoach gedaan.

 

Beide opleidingen gaan uit van de psychosynthese. Dat houdt in dat je alle delen binnen in jezelf in evenwicht brengt door je bewust te worden van wat er ‘mis’ (niet in balans) is en vervolgens het zelfhelend vermogen in jezelf aan te spreken.

De afgelopen jaren heb ik trainingen gevolgd op het gebied van zelfontplooiing en intuïtieve ontwikkeling.

 

Door zelf veel te tekenen en te schilderen merkte ik dat ik een diepere laag in mijzelf aanboorde. Wat er binnen in mij leefde werd zichtbaar in het beeldende werk.

Met mijn opleiding als psychiatrisch verpleegkundige en de opleiding tot kunstzinnig- en tekentherapeut merk ik dat ik nieuwe ‘tools’ in handen heb gekregen om mijzelf te helpen en anderen te helpen zichzelf te helpen.

 

 

 

Even voorstellen