Tekentherapie voor kinderen

Tekenbegeleiding

 

Voor kinderen is tekenen een leuke manier om therapie te gaan volgen.

Te denken valt hier aan verlies van familielid, vriendje of vriendinnetje. Problemen in de sociale sector, b.v. op school, nachtmerries, gebrek aan zelfvertrouwen, scheiding ouders, enz.

Ook voor kinderen met  ADHD, problemen in het Autistisch Spectrum, enz. kan tekentherapie een hulp zijn. 

Kinderen uiten hun problemen vaak op hun eigen manier en ieder kind reageert weer anders op hetzelfde probleem.

Met de kinderen wordt meer getekend en minder gepraat. Voor kinderen is het vaak al genoeg als ze over hun problemen kunnen tekenen, want al tekenend zijn ze al aan het verwerken.

 

Kinderen kunnen de tekentherapie vaak bekostigen uit een eventueel toegekend PGB.

 

De kosten voor een sessie zijn 45 euro.

Een sessie voor kinderen duurt maximaal een uur.

 

 

 

 

Ouder -  kind  tekenen

 

Samen tekenen

Wanneer ouders vragen hebben over kun kind(eren) is het mogelijk dit samen te komen tekenen. In een tekening kan de dynamiek die er heerst in het systeem helder worden, waardoor er inzicht ontstaat over het handelen van de ouders en het reageren van het kind.

 

Opvoedopstelling

Ook kan een individuele systeem opstelling gedaan worden waardoor de ouder aan den lijve gaat ervaren wat er speelt in gezinsdynamiek. Hiervoor is het niet nodig dat het kind er bij aanwezig is. De ouder gaat ervaren en wordt zich bewust van de dynamiek in het gezin en wat er aan emoties spelen bij het kind. Hierdoor kunnen er in het gezin al veranderingen op gang gebracht worden.

 

Combinatie

Dit alles kan gecombineerd worden. Eerst tekenen en dan aan de hand van de tekening de getekende personen opstellen. Dit opstellen gebeurd met tegels. Het kind legt de tegels intuïtief neer. De personen hoeven dus niet fysiek aanwezig te zijn. Eén voor één kan dan de energie op de tegel ingevoeld worden.

 

 

Prijs

Een sessie duurt 1 tot 1 ½ uur.

Kosten zijn 75 euro

 

 

Als u hier meer informatie over wilt neem dan gerust kontakt op.

Tel. 0616280420 of mail info@de-knotwilg.nl