Wat is tekentherapie?

Door middel van overlevingsmechanismen werpen we blokkades op waardoor waardoor de energie niet meer stroomt. Dit kan zich uiten in moeheid en kan zelfs leiden tot  ziekteDe tekening toont je waar die blokkades zitten, maar ook hoe je ze  kunt opruimen. Door hier op een creatieve manier mee bezig te zijn gaat de energie weer stromen en kunnen blokkades opgeheven worden waardoor je je weer energieker gaat voelen.

Wat je neer zet op papier door middel van tekenen en schilderen, zijn altijd de eigen innerlijke beelden. We ver-beelden onszelf. Hierdoor kom je bij je eigen scheppingskracht waardoor je kunt beginnen jezelf te helen.

 

Door het tekenen heb je direct toegang tot het onderbewuste en dat is het gebied waar de antwoorden verborgen liggen. We gaan in gesprek met de tekening om je bewust te maken van patronen in jezelf en wat je nodig hebt om die patronen te doorbreken.  Dit gebeurd in jou eigen tempo en op jou eigen wijze.

Als eerste wordt geprobeerd de hulpvraag duidelijk te krijgen.

 

Er zijn altijd spanningen tussen onze fysieke, emotionele en mentale lichamen en de mens streeft nou eenmaal naar evenwicht en harmonie.

Kunst heeft een harmoniserende werking op lichaam en geest. Zo genezen we onszelf door bezig te zijn met kunst.

 

Tekentherapie is voor iedereen toegankelijk. Het is niet nodig te kunnen tekenen.  Het gaat niet over mooi of niet mooi. Er is wat er is, zonder oordeel.

Je tekent of schildert je klacht of hulpvraag.  De informatie die uit deze tekening komt ga je gebruiken om verandering binnen jezelf in gang te zetten. Zelf de regie weer terug te pakken.

Tekenvaardigheid is niet nodig. Het kan zelfs tegen je werken.

 

Na een intake volgen 6 tot 10 sessies

Na 3 à 4 keer zal duidelijk zijn of je baat hebt bij deze vorm van therapie.

Na plusminus 8 keer is het goed een pauze in te lassen zodat datgene wat naar boven gekomen is verwerkt kan worden. Eventueel kan hierna nog een serie plaatsvinden.

Een sessie duurt 1 tot 1 ½  uur en kost 75  euro per keer.

 

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden deze vorm van therapie als je een aanvullende polis hebt. Informeer bij je zorgverzekering.

 

Kennismakingsconsult

Het is mogelijk een vrijblijvend consult aan te vragen. De kosten hiervoor bedragen 25 euro.

 

Mailcontact

Heb je nog steeds koudwatervrees. Contact via de email kan de drempel wat verlagen. Een eventuele tekening mag je inscannen en opsturen. Wil je verder met de methode dan is persoonlijk contact onontbeerdlijk.

Kosten voor een mailcontact zijn 15 euro

 

Teken therapie